Printeaza / Trimite completari

Importanta logicii

Acasa » Lectii Logica

Importanta logicii

Importanta logicii rezida in aceea ca asigura  fundamentul coerentei oricarei alte stiinte. Fara logica prin ale sale principii reguli si operatii nu ar mai fi asigurata formularea clasa si consistenta a vreunei alte stiinte, ca atare vom enumera cateva aspecte ale acestui fapt:

In psihologie: deoarece distinge in perimetrul memoriei intre memorarea mecanica si cea logica, singura benefica de altfel.

In retorica deoarece fundamenteaza pe principiile logice fundamentale un limbaj ce se vrea expresiv.

In filozofie pentru ca in baza logicii se creeaza conceptiile filozofice sistemice. 


Articole asemanatoare cu Importanta logicii

 1. Silogismul citeste articolul

                  Definitie: silogismul este tipul fundamental de argument deductiv alcatuit din 3 propozitii categorice diferite si 3 termeni diferiti ( si care apar de exact 2 ori fiecare).  &nb..

  Categorie: Lectii Logica

 2. Tipuri de argumentare inductiva citeste articolul

  Francis Bacon este considerat a fi intemeietorul logicii inductive moderne care in esenta sa se ocupa cu studiul argumentelor bazate pe generalizare.                 Propr..

  Categorie: Lectii Logica

 3. Principii logice fundamentale citeste articolul

  Chiar daca nu au fost formulate cu statut de principii acestea se regasesc pentru prima data sub forma unor reguli in scrierile lui Parmenides. Principiul identitatii care afirma ca un lucru ori un obiect al gandirii este identic numai cu si..

  Categorie: Lectii Logica

 4. Logica propozitiilor compuse citeste articolul

  O propozitie se numeste compusa deoarece in general este alcatuita din mai multe propozitii simple. La rigoare o propozitie compusa este alcatuita din: a.       Variabilele propozitionale – adica propozitiile simp..

  Categorie: Lectii Logica

 5. Demonstratia si combaterea citeste articolul

  Demonstratia este procesul logic prin care o propozitie data este conchisa din alte  propozitii denumite premise.                 Combaterea este contraargumentarea ..

  Categorie: Lectii Logica

 6. Sofisme si paralelisme citeste articolul

  Sofismele reprezinta erori atat  formale cat si materiale cu un grad ridicat de intentionalitate cu scopul de a insela adversarul pentru propriul avantaj. Paralogismele sunt erori formale facute fara intentie dar eroarea promovata strict..

  Categorie: Lectii Logica